Élj és dolgozz nyugodtan

Minden olyan hosszabb ideig tartó tényező, ami nagy hatással van ránk, könnyen válthat ki stresszt bennünk. Akár a folyamatos kimerültség, akár a megfelelési kényszer a magánéletben és a munkahelyen, a szoros határidők, különböző párkapcsolati problémák, betegségek és még sorolhatnám.

Amikor ezt érezzük magunkon, akkor feszültebbek és ingerültebbek vagyunk, ahogy mondani szokás, könnyebben pattan el az a bizonyos húr és képesek vagyunk már olyanon is felkapni a vizet, amit korábban nem is érzékeltünk gondnak. Ilyenkor vagy az van, hogy levezeti az ember valahol az összegyűlt feszültséget, és megtanulja mindezt helyén kezelni. Vagy, a súlyosabb helyzet áll elő, amikor másokon, akár szeretteinken vezetjük le mindezt. A sporton kívül rengeteg olyan szabadidős tevékenység lehet, amivel mi magunk is megoldhatjuk ezt a problémát, az orvosok által felírt nyugtatók helyett, amikhaz már tényleg csak végszükség esetén szabad nyúlni.

Ez lehet a jóga, horgászat, kirándulás, sőt akár otthon fekve egy film is képes minket kibillenteni ebből a helyzetből, hogy utána pozitívan és nyugodtan nézzünk szembe a legnehezebb kihívással is. Akár vezetőként, akár beosztottként dolgozunk valahol, minden esetben észre kell tudnunk venni a túlzott stressz jeleit másokon, és segíteni nekik ebben a küzdelemben. Egy jó beszélgetés is képes csodákat tenni. Ha szeretnénk a problémát megelőzni és elkerülni, hogy egy vállalkozáson belül ilyen előforduljon, akkor kérjünk segítséget a Kogwheel szakembereitől, akik szakképzett pszichológusok, tapasztaltak és maximálisan segítőkészek. Olyan stresszkezelési tréninget vehetünk részt náluk, melynek köszönhetően a hétköznapokban is elboldogulunk és stresszmentes életet élhetünk. Segítenek a relaxáció és a kiégés-prevenció megismertetésében és kezelésében, sőt akár a dohányzásról is leszoktathatnak minket.