Munkavédelem máshogyan

Amikor belekezdtem a vállalkozásom kialakításába még egyedül dolgoztam benne. Emlékszem, sosem gondoltam, hogy nekem valaha munkavállalóim lesznek, mert nem gondoltam azt sem, hogy az asztalos szakma ennyire hiánycikk lesz a piacon. Egyszerűen nem győzöm a munkát. Már így is, öt munkavállóval annyi a megrendelés, hogy igen hosszú vállalási idővel tudunk munkát vállani csak. Természetesen hihetetlen módon örülök annak, hogy sikerült ilyen sikereket elérnem, de egyáltalán nem volt könnyű felfejleszteni az egyszemélyes vállalkozásom a kisvállalkozások körébe.

Az egyik terület, amit szükséges rossznak tekintettem, a munkavédelem területe volt, pedig valóban, ha épp ésszel belegondolok, egy ilyen tevékenységi körrel muszáj kialakítani a megfelelő rendszert és óvintézkedéseket ahhoz, hogy ha esetleg egy nem várt esemény be is követezik, és esetleg valakit baleset ér, könnyen és nagyon gyorsan tudjuk orvosolni a problémát, és ne követeljen végtagokat vagy épp a legrosszabb esetben emberéletet.

Nekem a TSR Safety csapata volt a tökéletes választás. Ők hozták meg számomra azt az érzést, hogy bátran támaszkodhatok rájuk, értik a dolgukat, a megfelelő, igen magasan képzett, hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező tűzvédelmi szakemberekkel és munkavédelmi szakemberekkel dolgoznak, és a világon semmi más dolgom nincs, csak hallgatni rájuk, megtenni azokat a lépéseket amiket javasolnak és támogatni a munkájukat azzal, hogy a munkavállalók akkor és ott, annyi időre rendelkezésre állnak, amikor kérik, hogy a megfelelő munkavédelmi oktatásban részesülhessenek.

Nekem hatalmas meglepetés volt, és egyben pozitív csalódás, hogy mennyire máshogyan, mennyire profin és egyedien végzik a munkavédelmi feladatok ellátását, a munkavállalók oktatását, akik odáig és vissza voltak attól, hogy életük első olyan csapatának oktatásán vettek részt, akik valódi, akár még élményt nyújtó oktatást nyújtottak számukra. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.