Egy név, ami a kedvencem lett

Az ember számos alkalommal van úgy, hogy valaki, akit nagyon szeret valamilyen ünnepre készül és szeretné meglepni valami olyan dologgal, amit szeretni is fog, használni is tud, eszébe is jutunk róla, hasznos is és tartós is, egyszóval szinte lehetetlen. Pontosabban nem, csak nagyon nagy kitartás és energiabefektetés kell hozzá. Én is így voltam nemrég az unokatestvérem diplomaosztójával. Nagyon közel állunk egymáshoz, sokat találkozunk és beszélgetünk, néha csak sétálunk a városban és dumálunk az élet nagy dolgairól, eszünk egy-egy sütit vagy iszunk egy pohár bort, egyszóval kikapcsolunk és feltöltődünk együtt. Mindenképpen valami modern dologgal szerettem volna meglepni, amit aztán használni is fog, de azért nem átlagos és eszébe is fogok jutni róla.

Tudom, hogy most készül autót venni, és azt is nagyjából tudom milyen márkákat nézeget, azt pedig biztosan tudom milyen telefonja van, így abban maradtam magammal, hogy veszek neki egy autós tartót. Valami kis fiatalos, designos, de tartós, szép és modern tartót szerettem volna. Azt gondoltam, ezt annyira jól kitaláltam, mert örülni is fog és nem is lesz nehéz beszerezni. Az első állítás teljes mértékben megvalósult, a második azonban már nem annyira.

Elkezdtem ugyanis keresgélni, de egyik sem volt az igazi. Ami tetszett volna, arra azt mondták, hogy az iphonja nem igazán lesz vele kompatibilis, annak pedig nyilván nincs értelme, hogy vegyek neki valami drágát, ami jól néz ki, de nem fogja tudni normálisan használni. A válasz minden imámra egy szó volt: baseus.

Itt ugyanis megtaláltam azt a vezeték nélküli autós tartót, ami jól is nézett ki, színben is passzolt, töltőként is funkcionált egyben, és biztos voltam benne, hogy tetszeni fog neki. Így is lett. Ez a kis termék hatalmas örömet okozott, nem csak azért, mert tetszett neki, hanem azért is, mert nagyon vicces volt, ahogy a szüleitől átvette az autó kulcsát, tőlem pedig a hozzá illő autós tartót. Jót nevettünk rajta, de közben láttam azt is, hogy nagyon meghatódott, hogy olyan ajándékot vettem, amiben benne van a figyelem a nagy dolgokra és a részletekre egyaránt.